Espanya: principals fonts d'informació demogràfica.

Registre Civil.

Quan un nadó neix, ha de ser registrat immediatament en aquest organisme públic.Tots estem registrats. Si ho sol.licitem, el Registre Civil ens pot proporcionar un certificat de naixement (partida de naixement). Aquest document és imprescindible per multitud de tràmits essencials (targeta sanitària, escolarització, obtenció del DNI, etc.)

Així mateix, quan algú mor, cal donar part del fet al Registre Civil, que ens expedirà el certificat de defunció corresponent.

Un altre document molt important expedit pel Registre Civil ésl el Llibre de Família, on consten els cònjuges, fills, etc.

Padró municipal.

Per poder accedir a qualsevol servei (sanitat, educació, vivenda, etc.) és necessari estar empadronat, és a dir, estar "apuntat" a l'ajuntament. Si canviem de municipi, el primer que s'ha de fer és empadronar-se.

L' Institut Nacional d' Estadística.

Per gestionar una societat moderna és necessati conèixer multitud de dades. A Espanya, l'organisme encarregat d'investigar i elaborar tot tipus d'estadístiques demogàfiques 100% fiables és l'INS. Si volem conèixer qualsevol dada ho podrem consultar en la seua web: http://www.ine.es

Per obtenir dates, l'INE empra tot tipus de fonts: padrons municipals, registres civils, etc. Una de les seues fonts més conegudes és el cens. El cens és una macroenquesta que es realitza cada deu anys a nivell nacional i en aquesta es recullen una enorme varietat de dades sobre la població espanyola. És ralitzada per un autèntic exercit d'agents censals.